seo sem ordbogen

SEO SEM Ordbogen

Digital marketing branchen er desværre kendt for at være uforståelig, fordi vi taler så meget i forkortelser og indforståede begreber.

Jeg har selv oplevet at sidde i et SEO møde, hvor kunden efter 20 minutter spurgte mig hvad jeg egentlig mente når jeg sagde “ranking”.

Dér gik det op for mig at alt jeg havde sagt var volapyk hvis man ikke var indforstået med sproget.

Derfor udgiver jeg nu en kort ordbog med de begreber jeg bruger i min hverdag, og finder relevante for dig at kunne.

Jeg har inddelt begreberne i relevante klynger som følger:

PPC & Google Adwords ordbogen

Hvad betyder PPC?

PPC er en forkortelse for Pay Per Click, og er et begreb der dækker over den type markedsføring hvor man kun betaler for hvert klik til sit website. Herunder ligger Google AdWords, som er et meget kendt annonceringssystem.

Hvad betyder SEM?

SEM er en forkortelse for Search Engine Marketing og dækker over alle aktiviteter hvor man betaler for annoncering i søgemaskiner. SEM er en modsætning til SEO, hvor man arbejder med at optimere på de organiske resultater i søgemaskinen.

Hvad betyder CPC?

CPC er en forkortelse for Cost Per Click, og er et tal for den gennemsnitlige pris du betaler pr. klik på dine annoncer.

Hvad betyder CTR?

CTR er en forkortelse for Click Through Rate og kan oversættes til det danske klikrate. En klikrate er det gennemsnitlige tal for hvor ofte en annonce eller et banner bliver klikket på.

Hvad betyder ROI?

ROI er en forkortelse for Return On Investment og er en måde at beregne afkastet af marketing. Tallet ROI fortæller hvor mange gange man har fået sin investering tilbage som resultat af denne.

Hvad betyder CPM?

CPM står for Cost Per Thousand Impressions og fungerer både som et tal for hvor meget man betaler pr. tusind visninger, men fungerer ofte også som en betalingsmodel hvor man handler annoncering ind til CPM priser.

Hvad betyder SERP?

SERP er en forkortelse for Search Engine Result Page og er en definition af den side du ser når du foretager en søgning i en søgemaskine som eksempelvis Google.

Når man taler om en SERP er det altså det view man har efter at foretage en relevant søgning. Dette begreb er vigtigt fordi en SERP kan indeholde meget mere end blot organiske resultater. Herunder også Søgeannoncer, shopping annoncer, local packs og mere.

SEO Ordbogen

Hvad betyder SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization og er en disiplin indenfor online markedsføring hvor man aktivt arbejder med at få sin side til at ranke i søgeresultater. I Danmark arbejder vi primært med positioner i Googles søgemaskiner, men i andre lande er eksempelvis Bing og Baidu også store søgemaskiner.

Hvad betyder Ranking?

Når man taler om rankings indenfor SEO er der tale om en position i søgeresultaterne. Jo lavere en position jo bedre. Målet med SEO arbejde er altså at ranke nr. 1.

Du vil ofte høre folk tale om at ranke på side 1. Det vil sige at ens hjemmeside er positioneret blandt de 10 øverste resultater på Google eller en anden søgemaskine.

Hvad betyder Keyword?

Keyword er det engelske ord for søgeord. Et søgeord er det ord eller den sætning som du ønsker at ranke på i et søgeresultat.

Hvad betyder ‘above the fold’?

Above the Fold er et begreb man bruger både når man taler om søgemaskiner og hjemmesider. For begge dele er gældende at hvis noget er ‘above the fold’, så er det synligt på skærmen uden at man skal scrolle ned på siden.

Hvad betyder Backlink?

Et backling bliver på dansk kaldt et indgående link, og dækker over alle links der peget på ens hjemmeside fra en anden.

I den gammeldags SEO-tilgang var backlinks ekstremt vigtige for at opnå rankings. Backlinks er fortsat afgørende, men ikke i samme grad som før.

Hvad betyder Bounce Rate?

Bounce Rate er et procent tal for hvor mange besøgende på en hjemmeside der forlader siden uden først at klikke sig rundt. Hvis du åbner et link og så lukker det igen uden at klikke dig videre tæller det altså som et bounce.

Webdesign ordbogen

Hvad betyder CTA?

CTA er en forkortelse for Call To Action og bruges ofte om knapper på hjemmesider der skal få læseren til at foretage en handling. Det behøver ikke være en knap, men kan også være en sætning eller et billede der opfordrer til en ønsket handling.

Hvad betyder CMS?

CMS er en forkortelse for Content Management System som et et system der bruges til at håndtere indhold på en hjemmeside. Af kendte CMS systemer kan nævnes WordPress, Joomla, Magento, Umbraco og Drupal.

Hvad betyder URL?

URL er en forkortelse for Uniform Ressource Locator. En URL er den adresse du indtaster i din browser for at besøge en hjemmeside.

Generelle begreber:

Hvad betyder SoMe?

SOME er en forkortelse for Social Media og dækker over social medie feltet hvor man arbejder med at poste indhold på sociale medier som facebook og instagram.

Hvad betyder B2B & B2C?

B2B er en forkortelse for Business To Business og dækker over virksomheder som sælger deres produkter til andre virksomheder.

begrebet bruges ikke alene, men hænger sammen med begrebet B2C eller BtC:

B2C er en forkortelse for Business To Costumer og dækker over virksomheder som primært sælger deres produkter til forbrugerne, altså almindelige kunder.

 

Kunne du bruge dette indlæg til noget?

Lad mig endelig høre i en kommentar om du kunne bruge ordbogen til noget.

Fandt du den definition du ledte efter? eller synes du jeg mangler nogle? Så skriv en kommentar og så tilføjer jeg dem med det samme 🙂

 

Avatar

About the Author: Asger Storebjerg

Velkommen til min blog hvor jeg deler ud af min viden inden for digital marketing. Til daglig arbejder jeg som Head of Paid Media hos Resolution Media i København (en del af Omnicom Media Group). Jeg skriver om næsten alle discipliner indenfor markedsføring, og bloggen her er min genvej til at konkretisere min faglige viden ved at få det ud på skrift. Jeg håber at denne artikel kan skabe værdi for dig.

You May Also Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *