morningscore seo tool

Et ærligt review af Morningscore efter 1 års brug

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

I forbindelse med beta launch af SEO-værktøjet Morningscore fik jeg mulighed for at afprøve og teste fremtidens SEO tool, med lovning om et tool som kunne kvantificere SEO, og give en konkret værdi af ens organiske trafik i kroner og øre.

Det var en lidt hård opstart, men det vil jeg ikke fokusere på. I stedet vil jeg forsøge at give et 100% ærligt review af systemet, som det er i dag, hvor jeg benytter på næsten daglig basis.

Hvad er anderledes fra andre SEO tools?

I mit daglige arbejde benytter jeg alle de kendte tools som Ahrefs og SEMrush.

Vi kan alle blive enige om at de tools har utrolig mange funktioner, som spænder langt uden for de mest basale SEO-opgaver.

Den helt store forskel på Morningscore, og andre rank tracking tools på markedet er måden hvorpå værdien af SEO beregnes og præsenteres.

morningscore seo tool

Det du ser på billedet ovenfor er min startskærm hver morgen. Det giver et klart og entydigt tal for hvad værdien af min organiske trafik er på nuværende tidspunkt.

Værdien beregnes ud fra trafikken på hvert enkelt søgeord, kombineret med hvad det ville koste at købe den samme trafik.

Jeg får samtidig et indblik i hvordan konkurrenternes score udvikler sig.

Et ganske udemærket overblik ift. linkbuilding

Morningscores linkoverblik er efterhånden blevet virkelig god og leverer ret valid data.

Nedenstående view for min affiliateside, ideer til gaver, trækker data direkte fra ahrefs, og tillader mig at overvåge både mit eget domænes udvikling, men også konkurrenternes. Det hjælper til hurtigt at opdage når konkurrenter bygger nye stærke links eller forbedrer deres site på anden vis.

link værdi

Linkoverblikket har også en sektion som både viser nye og tabte links. Du har mulighed for at “tvinge” en scanning af siden, hvis du ved at der er kommet nye links til.

Du får samtidig en sektion med alle links til siden, dato for hvornår de er opdaget første gang, og rækkerne kan også foldes ud for at give endnu mere data om hvert link.

linkoverblik del 2

Alt i alt får jeg faktisk det meste af den data jeg har brug for ift. min sides links.

Skal man arbejde virkelig i dybden med linkbuilding er det næsten et must at have adgang til ahrefs, men sidder du som ecommercemanager eller har din egen forretning kan dette være et rigtig fint alternativ.

Missioner: Her sker der noget!

Dette er den mest underlige funktion i Morningscore, men faktisk også min favorit funktion!

Systemet er bygget op omkring missioner som et fast workflow. Du har følgende sektioner at navigere i:

 • Igangværende missioner
 • Mission forslag
 • Udførte missioner

Som du kan se på mit screenshot herunder er systemet ret intelligent, og kan “udfordre” dig med misioner af mange forskellige typer, både i relation til onsite SEO, links og søgeord.

missionsforslag morningscore

Denne feature er fed hvis du sidder alene med SEO, og ikke har et framework at arbejde ud fra.

Missionerne udfordrer dig, og hjælper dig til hvor du nu skal fokusere din energi. Endelig får du også et estimat af værdien hvis du klarer de forskellige missioner. På den måde kan du retfærdiggøre tidsforbruget når du prioriterer opgaver.

En ekstra smart detalje er at du selv kan tilføje missioner, så hvis du har nogle målsætninger fra din chef som du skal opnå, kan du opsætte dem direkte i systemet og måle dit fremskridt.

Et onsite helbredstjek som rent faktisk virker

Der findes utrolig mange tools som forsøger at lave helbredstjek og identificere tekniske fejl og on-page optimeringer.

Netop på det felt har Morningscore overrasket mig positivt.

Der sker utrolig meget på det nedenstående screenshot, så jeg vil forsøge at tage det fra toppen.

 1. Helt oppe i højre hjørne ser du at jeg har mulighed for at køre et fuldt tjek af siden. Det betyder at jeg selv kan bestemme hvornår jeg er klar til en gennemgang, hvilket er virkelig fedt!
 2. Nedenunder ser du 2 sektioner for “generelt helbred” og “landingsider”. Når man skifter sektion ændrer alt indholdet sig nedenunder. Det betyder at anbefalingerne enten er generelle for siden eller for de specifikke landingsider.
 3. Længere nede ser du en kort sektion, som er meget længere end man kan se på billedet. Den gennemgår alle gængse faktorer indenfor basal, teknisk og on-page optimering af din side. Løsningsforslagene er konkrete og præcise.
  Vigtigst af alt er at når du har udbedret en fejl kan du bede systemet “gentjekke” blot den ene fejl, og så kan du se din score bevæge sig i den rigtige retning.

teknisk onsite seo check

Hele denne sektion af værktøjet kræver mere end ét screenshot og et par linjer før man forstår den, men ovenstående fremhæver de ting jeg synes har været vigtigst.

Konklusionen

Den ovenstående refleksioner går lidt i mange retninger, så jeg vil forsøge at opsummere:

Hvis du allerede anser dig selv for ekspert inden for SEO, og du arbejder i en stor virksomhed er du sandsynligvis bedre tjent med en adgang til både SEMrush og ahrefs.

Er du derimod begynder eller lidt øvet, og sidder du i en mindre virksomhed, så er Morningscore sandsynligvis et rigtig godt valg for dig. Her er hvorfor:

Hele værktøjet er bygget omkring gamification, og gør det på en måde som ikke bliver cheasy, men derimod faktisk motiverer dig til at gøre mere ved din SEO.

Sidder du alene med SEO i en marketingafdeling er Morningscore måske den “ekstra kollega” du har brug for, til at motivere og lede dig i den rigtige retning.

Endelig synes jeg at hele idéen om at kvantificere værdien af SEO, og give én samlet metric at forholde sig til, fungerer virkelig godt. Det er meget nemmere at se effekten af ens arbejde, når man kan forholde sig til en samlet Morningscore hver morgen, eller måske bare ugentligt 😉

Avatar

About the Author: Asger Storebjerg

Velkommen til min blog hvor jeg deler ud af min viden inden for digital marketing. Til daglig arbejder jeg som Head of Paid Media hos Resolution Media i København (en del af Omnicom Media Group). Jeg skriver om næsten alle discipliner indenfor markedsføring, og bloggen her er min genvej til at konkretisere min faglige viden ved at få det ud på skrift. Jeg håber at denne artikel kan skabe værdi for dig.

You May Also Like

2 Comments

  1. Overordnet set er det et rigtig godt system hvis du arbejder med SEO. Specifikt for en blog tænker jeg at det handler mest om hvor “stor” din blog er, og hvor meget indtægt du har på den, om det kan betale sig.
   Mvh. Asger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *