De 23 bedste seo tools

De 25 bedste gratis SEO værktøjer

Du bruger med garanti allerede mange forskellige SEO værktøjer?

Men måske ligger der en uopdaget guldåre og venter på at du skal opdage den…

Her får du nemlig en liste over de bedste gratis SEO værktøjer der er tilgængelige for såvel specialister som nybegyndere.

Få overblikket over de 25 bedste SEO værktøjer som kan bruges GRATIS. Click To Tweet

De er alle testet af specialister i mit netværk, eller mig selv personligt.

Gratis SEO værktøjer til analyse

Google Analytics fortjener naturligvis en plads på toppen af listen. Det er uden tvivl det bedste gratis analyse værktøj til websites, og også et af de bedste værktøjer Google tilbyder. Vigtigst af alt er det utrolig nemt at komme igang, du skal blot implementere googles script på dit website, og så kan du tracke enorme mængder af data med det samme.

Gratis værktøjer til teknisk SEO

Lad os starte med alle de gratis SEO værktøjer til den tekniske optimering. Du kan også læse min guide til on-page SEO optimering her.

Seositecheckup er efter min mening det bedste værktøj til at lave simple checkups af et website. Det giver dit et overblik over hvor mange tekniske ting der skal rettes op på for at få en god start på din SEO indsats. Dette værktøj kan naturligvis ikke stå på egne ben, men det er, som titlen siger, et fint test værktøj.

seo site checkup seo tool

Google Search Console (Også kaldet webmaster tools) kender du forhåbentlig i forvejen, ellers bør du ikke læse videre her, men i stedet komme igang med at bruge dette værktøj. Sørg for at overholde Googles anvisninger, mere vil jeg ikke sige om det. Google har netop lanceret en ny udgave at dette tool, som giver endnu flere fede funktioner.
Du får blandt andet mulighed til at se dine eksponeringer, kliks og CTR samt placeringer på specifikke søgetermer.

google search console beta version

Bing Webmaster Tools er et overset værktøj. Selvom Bing er en lille søgemaskine i Danmark, må du ikke undervurdere effekten af trafik herfra. Trafikken fra Bing er ofte af højere kvalitet end google, særligt hvis din målgruppe er i det ældre segment.

Browseo er et lille værktøj som viser dig præcis hvordan søgemaskinernes robotter ser dit website. En maskine ser nødvendigvis et andet billede end vi mennesker gør, og det kan være hjælpsomt når du er i tvivl om hvordan Google fortolker din kode.

Google mobile friendly er Googles eget værktøj til at tjekke om din side er mobilvenlig. Et meget simpelt værktøj, men du bør altid sikre at du får denne dejlige besked på dit website:

google mobil venlighed seo værktøj

Pluginseo er ikke en af mine personlige favoritter, men den fortjener alligevel en plads på listen. Et rigtig fint all around værktøj til at finde SEO fejl.

Wooranks seo og website analyse værktøj minder om mange af de andre, men er et plugin du kan tilføje direkte til chrome. Så får du værdifulde SEO indsigter live i din browser
Gennem tiden er det blevet ekstra godt, og giver virkelig nogle værdifulde indsigter. Se i videoen herunder hvordan det fungerer.

Varvy er et gratis SEO tool som jeg ikke selv har benyttet meget, men som jeg forventer at bruge mere i fremtiden. Du skriver blot en URL, og så giver den en masse nyttig information om dit websites SEO. Dette værktøj giver indsigter som flere af de ovenstående ikke giver, så jeg anbefaler at du prøver det.

Google Markup Helper er et rigtig godt værktøj når du skal markere struktureret data på dit website.

Screming Frogs SEO spider tool er populært blandt alle SEO specialister i mit netværk, og derfor fortjener det selvfølgelig også en plads på listen. Toolet bruges til at crawle alle URL’s på dit website. Bemærk at værktøjet kun er gratis i et bestemt omfang.

Gratis SEO værktøjer til indsigter

Google trends er helt fantastisk til at opnå indsigter i udviklingen af volumen på emner og søgeord.
Jeg har set flere cases på virksomheder som er bygget, og har fået succes alene på baggrund i indsigter i upcomming trends. Prøv at indtaste dit brandnavn i google trends, og se hvordan dit brand kendskab har udviklet sig over tid.

Google trends indsigter

Google Keyword planner er selvfølgelig uundværlig når du laver keywordresearch. Jeg har endnu ikke mødt en SEO ekspert som ikke brugte dette tool. Det skal dog nævnes at Google er blevet lidt mere begrænsede i hvor præcis data de fremstiller, hvis du ikke bruge penge på AdWords.

Answer the public er et rigtig godt SEO tool til at identificere keywords og long tail søgninger samt HV spørgsmål som din målgruppe stiller. Jeg bruger det oftest til keywordanalyse eller inspiration ift. contentplaner.
Du vælger blot “dansk” som sprog, og skriver et keyword, så identificerer systemet alle spørgsmål og søgefraser omkring det keyword.

answerthepublic gratis seo tool
Her ses et eksempel på data fra Answerthepublic

Moz keyword explorer er rigtig godt til at opnå indsigter i specifikke søgeords potentiale, volumen og konkurrence. Herunder eksemplificeret med en søgning på gamer bord, hvor værktøjet indikerer sværhedsgraden ved søgeordet, den organiske CTR og hvor autoritære de 3 øverste domæner er.


Du får kun 20 gratis søgninger om måneden, så brug dem klogt.

Gratis SEO værktøjer til Linkbuilding

Moz open site exploror er det værktøj jeg bruger mest når jeg skal tjekke en sides værdi. Du indsætter blot en URL, og så modtager du et output som set herunder. Det viser dig hvor høj domæne autoritet siden har, hvilket er altafgørende for linkbuilding.

linkbuilding gratis seo værktøjer fra moz

Check my links er en simpel udvidelse til chrome, som markerer alle links på et website, så du tydeligt kan se om der er nogle broken links. Dette er særlig godt hvis du leder efter sider hvor et link til dine egne ressourcer kunne passe ind. Hvis du påpeger et broken link på en side kan du være heldig at få erstattet det med dit link.

Similar content prospecting tool hjælper dig med at finde sider som linker til lignende content. På den måde kan du hurtigt finde sider som kunne være relevante at modtage et link fra.

Seoquakes toolbar er populær blandt mange. Personligt synes jeg ikke at den tilfører mig nok værdi til at jeg vil bruge det, men måske er det noget for dig. Du tilføjer blot deres udvidelse til Chrome, og så er du igang.

Disavow.it er et simpelt tool som konverterer en liste med spam links til en disavow-fil, som du kan uploade direkte til Search Console. Dette tool giver kun mening hvis du ikke allerede bruger eksempelvis SemRush, som har samme funktionalitet.

Gratis tools til keyword research

Ubersuggest fortjener virkelig en plads på listen. Det er et super fedt tool til både at overvåge keywords og se udviklingen i trafik. Men vigtigst af alt er det er godt værktøj til at identificere nye søgeord som du skal til at arbejde med.

Herunder har jeg eksempelvis lavet en søgning på et af mine egne domæner som fokuserer på gamer borde, og alene på domænet identificerer Ubersuggest 660+ søgeord indenfor en relativt smal niche.

SEMScoop har virkelig fanget min opmærksomhed for nylig. Værktøjet minder meget om Answerthepublic som de fleste kender, men SEMScoop ser ud til at fange langt mere relevante søgeord og giver samtidig mere data om hvert søgeord.

Herunder har jeg eksempelvis lavet en søgning på ordet gaveideer indenfor Danmark. I venstre side viser systemet mig 50 tæt relaterede søgeord som vises direkte med volumen og CPC priser. Jeg får samtidig direkte indsigt i konkurrencen på søgeordet og sæsonudsving. Det er tool som virkelig giver meget værdi på kort tid.

keyword tool semscoop

Gratis SEO værktøjer til PageSpeed

Google PageSpeed insights er et helt uvurderligt værktøj som du bør anvende uanset hvad. Værktøjet viser ikke hvor hurtigt din hjemmeside loader for brugeren, men nærmere hvordan Google fortolker din hjemmesides hastighed. Det er særlig vigtigt fordi PageSpeed er en direkte ranking faktor. Hvis du opnår +85 score i dette værktøj vil du altså med god sandsynlighed se et boost i dine rankings.

GTmetrix er det rigtige værktøj hvis du vil tjekke den rigtige loadtime som dine brugere oplever. SEO værktøjet giver direkte forslag til hvordan du kan optimere din hjemmesides hastighed.

Pingdom tools tjener samme funktion som GTmetrix, så jeg bruger dem ofte sammen. Samme princip, men med mere fokus på http requests til din server.

Gratis SEO værktøjer til rapportering

Google Data Studio er et tool som er meget kendt i bureaubranchen, men som måske ikke bliver brugt så meget ude i de mindre virksomheder. Det er Googles eget rapporteringsværktøj, hvor du nemt og hurtigt kan lave flotte rapporter som inkluderer alt din data fra analytics. Hvis du laver SEO for andre er det særlig smart, fordi du kan dele rapporten med dine kunder, og lade dem se data i live format uden begrænsninger.

Andre gratis SEO tools

Buildwith er et fedt tool, hvor du kan indsætte en URL, og så analyserer værktøjet det pågældende website, og fortæller hvad det er bygget med. Herunder CMS system og forskellige plugins.

Google SERP simulator er det smart lille tool, som kan hente din titel og beskrivelse fra en URL, og vise hvordan den kommer til at se ud i Google. Samtidig kan du finde forskellige symboler, du kan  bruge i dine tags.

AnalyzeMe minder om seositecheckup, på den måde at du får et hurtigt overblik over tilstanden på dit website. Arbejder du allerede specialiseret med SEO, vil du sandsynligvis have styr på de fleste af de faktorer som den analyserer, men for nybegyndere er det et rigtig godt sted at starte sin SEO indsats.

Denne serp simulator er lavet af Nordlysmarketing. Der findes mange forskellige udgaver af det værktøj, men det gode ved denne er at du også får afgang til forskellige symboler du kan bruge i dine titler og beskrivelser.
Læs denne guide til hvordan du indsætter symboler og ikoner i dit Google resultat.

beskrivelser i google titler

Var dette indlæg nyttigt?

Nu er det tid til at høre fra dig. Kunne du bruge denne liste? eller savnede du nogle værktøjer på listen? Lad mig endelig høre i en kommentar herunder..

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,59 out of 5)
Loading...

Måske er du interesseret i at læse om hvornår man skal poste på Instagram? Du kan også se listen over 52 af Googles vigtigste ranking faktorer her.

Summary
De bedste gratis SEO værktøjer i 2019 ( Læsetid 10 min.)
Article Name
De bedste gratis SEO værktøjer i 2019 ( Læsetid 10 min.)
Description
I denne artikel gennemgås mine yndlings SEO værktøjer som er gratis at bruge.
Author
Publisher Name
SEO SEM Specialisten
Publisher Logo
Avatar

About the Author: Asger Storebjerg

Velkommen til min blog hvor jeg deler ud af min viden inden for digital marketing. Til daglig arbejder jeg som Head of Paid Media hos Resolution Media i København (en del af Omnicom Media Group). Jeg skriver om næsten alle discipliner indenfor markedsføring, og bloggen her er min genvej til at konkretisere min faglige viden ved at få det ud på skrift. Jeg håber at denne artikel kan skabe værdi for dig.

You May Also Like

6 Comments

 1. Hej Asger.
  Super liste af værktøjer og overskuelig at komme i gang med. Du kunne overveje at tilføje et afsnit omkring “on-page” værktøjer, hvor bl.a. Screaming Frog er et rigtig godt (og gratis) værktøj til din liste 🙂
  Selv har vi lavet et værktøj, som gør det nemt at udfylde title og meta til Google’s serp, for vi oplever, at med Yoast til fx WordPress, så viser den ikke det korrekte. Værktøjet kan bruges til alle hjemmesider. Måske det kan bruges på din liste – tak 🙂
  Se det på: https://www.nordlysmarketing.dk/vaerktoejer/google-serp-simulator/

  1. Hej Thomas.

   Tak for din kommentar, er glad for at du kunne bruge det.
   Screaming frog er faktisk allerede på listen, det ligger bare under teknisk SEO.
   Jeg vil kart overveje at lave en sektion med on-page SEO værktøjer også.

   Jeg vil lige prøve at bruge dit tool, og se om ikke det fortjener at blive tilføjet på listen 🙂

   Mvh. Asger

  1. Tak for din kommentar Claus. Jeg har selv prøvet toolet før, men jeg synes at powersuite generelt set giver for lidt i den gratis version til at jeg vil kalde det et gratis værktøj 🙂 Jeg bestræber mig på at holde listen til tools som er gode nok i en ren gratis version.

 2. Hej Asger

  Super liste! 🙂 Jeg vil tillade mig at tilføje mit pt yndlingstool når jeg laver google-søgninger: SurderSEO. Det giver volumen på søgeord, samt viser relaterede søgninger, og så er det gratis! 🙂

  VH Jesper Nissen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *